Igår startade jag med att träna den gule kilen i litet brukslydnad. Han har litet för brått i krypet men har en väldigt fin krypteknik när han fokuserar. Vi sliter också med kontakten på linförigheten och det blir bättre och bättre. Hoppet har han plötsligt fått för sig att han skall lägga sig på andra sidan och så använder han hindret till att göra avstamp på med bakbenen när han hoppar tillbaka – här har vi litet att jobba på, men jag vet hur jag skall lösa det. Apporteringarna blir bättre och bättre och tugget är nästintill obefintligt så något börjar i vart fall arta sig. Saktagåendet sitter och vi har startats framåtsändande som han verkar ha en bra förståelse för när han väl fokuserar. Det är väl det som fortfarande är litet hans problem att fokusera med störningar. Därför åkte vi på kvällen till Veberöd med kompisarna och tränade när där var kurs i rallylydnad och vi höll oss hyfsat nära dem utan att för den skull störa kursen. Det märks tydligt att han tappar litet fokus men ändå vad mycket bättre det blivit så nog är vi på G alltid. Körde kryp igen och han var litet snusig och litet ofokuserad men gjorde en del riktigt fina krypsträckor. Gick också linförighet där kontakten var riktigt fin långa sträckor. Och så är han ju en hejare på att skälla vid skallmomentet så nu måste jag träna litet på tystnaden så det blev det också igår kväll.

Wirre fick på dagen litet linjetag ute i hästhagarna här hemma (ja hästarna och staketen är borta då hästgårdsägarna som hyrde hagarna har flyttat). Först två linjetag på ca 75 meter med tennisboll och sedan ett linjetag förbi gamla “legan” och ytterligare 25 meter. Fick givetvis ett stopp vid tidigare legan, men kommenderad snabbt ut och då fortsatte han. Inte helt rakt men inte så mycket avdrift så han fick den tennisbollen också väldigt fint. Avslutade med litet dirigeringar åt sidorna som var svåra då de låg ganska nära och han fick ingen stoppsignal förrän han var ca 3 meter framför bollen som låg rakt ut. Men Wirre lyssnade snabbt, tittade på mig och tog kommandot åt sidan. Vi fortsätter träna så här ett tag nu så tar vi ett prov till våren igen och då djäklar…..

I Veberöd fick Wirre gå litet fritt följ som gick super, han har en fantastisk kontakt med mig så det är så underbart att träna med honom. Körde även kryp och han har nog blivit litet högre bak än tidigare men håller positionen fint och är låg och fin fram. Kan vara med ålderns rätt (6,5 år) som han har valt att krypa med litet högre bak och jag tänker inte bry mig om det då betyget ofta ligger bra ändå. Körde även framsändande där det satt en liten kanin på första sträckan längst ut. Wirre valde att inte gå på det hållet då utan gick snett och genom fel passage av konerna och då fick han gå tillbaka och vi gjorde om och gjorde rätt. I övrigt går han ju fint fast förresten på första skicket föll han tillbaka att inte gå ut så långt på skicket och där blev matte litet mer sträng så sen gick han fint och snabbt ut och bromsade på punkten. Duktig kille min älskade svarte diamant.